Periodički pregledi i ispitivanja opreme pod tlakom

Ispis

Poštovani,

vjerujemo da Vam je već poznato da je na snazi Pravilnik o pregledima i ispitivanju opreme pod tlakom (NN 27/2017).

Ono što je najvažnija promjena u podzakonskim aktima je da sada poslove svih ispitivanja, inspekcije i periodičkih pregleda tlačne opreme u radu (ili oprema pod tlakom koja se stavlja u rad) možete povjeriti i našoj tvrtki ZAGREBINSPEKT d.o.o., kao akreditiranom i ovlaštenom inspekcijskom tijelu „vrste A“, za obavljanje navedenih poslova.

ZAGREBINSPEKT d.o.o. je, sa svojim uredima u Zagrebu, Varaždinu, Karlovac, Metković, Bjelovar, Koprivnica, Pula, Rab, Rijeka, Split, Dubrovnik, Zadar, Osijeku, Sl. Brodu, Sisak, zaštite na radu (sigurnosti i zaštite zdravlja na radu), zaštite od požara, mjerenje i ocjenjivanje buke okoliša, zaštita okoliša, terenska mjerenja zračne i udarne zvučne izolacije, ispitivanje vodonepropusnosti zrakom i vodom, inspekcija dizala, ispitivanja u Ex prostoru (sigurnosti prostora ugroženih eksplozivnom atmosferom), energetskih pregleda i energetskog certificiranja zgrada, ispitivanje niskonaponskih električnih instalacija, ispitivanje sustava zaštite od djelovanja munje na građevine, ispitivanje ventilacijskih sustava,  ispitivanje plinskih instalacija, obavljanje usluga na brodovima (Hrvatski registar brodova), ostalih tehničkih ispitivanja pojedinih sustava i proizvoda i inspekcija opreme pod tlakom. Posjedujemo svjetski značajne reference kroz više desetljeća kontinuiranog rada i kontrole. No ta nas činjenica nije uspavala, već smo, svjesni trenutka, krenuli u novi razvojni (i investicijski) ciklus, a kako bi se optimalno opremili i ekipirali za provedbe ispitivanja i inspekcije u pogonima naših kupaca.

Stupanjem na snagu novog legislativnog okvira u području opreme pod tlakom, sada za Vas možemo obaviti kompletnu uslugu na licu mjesta – inspekciju, ispitivanja opreme i periodičke preglede tlačne opreme, te tako zaokružiti proces pregleda stabilne tlačne opreme, cjevovoda ili boca u uređajima za disanje i vatrogasnim aparatima, a koja zakonski podliježu periodičkim pregledima nadležnog inspekcijskog tijela.

 

Uz već postojeće postupke, akreditacije i urede, u suradnji smo s nekoliko firmi za ispitivanja sigurnosne opreme, umjeravanja manometara, termometara, PT 100 sondi, nivokaza te zamjene starih dotrajalih dijelova s novima. Također u ponudi imamo metode kontrole bez razaranja, ispitivanja i inspekciju tlačne opreme u radu, te kontrolu funkcionalnosti, ispitivanje ili zamjenu sklopova na tlačnoj opremi. Nabavili smo dodatnu opremu, alate i pomagala, kojima se periodički pregledi i ispitivanja tlačne opreme provode brže, ekonomičnije, pa i „modernije“; često i uz manje invazivne metode za samu opremu, a rezultate inspekcije se donose prema kvalitetnije definiranim parametrima za zaključivanje. Navedenim pristupom se trudimo dodatno povećati razinu pouzdanosti rezultata naših ispitivanja i inspekcija, uz skraćenje zastoja u redovnom radu opreme koju nadziremo.

Novim Pravilnikom predviđeno je da vlasnici/korisnici opreme pod tlakom imaju pravo zatražiti od Agencije za opremu pod tlakom (sad OPT d.o.o.) tehničku (i inspekcijsku) dokumentaciju za postojeću tlačnu opremu (čl. 19, st.2 Pravilnika). Za vlasnike/korisnike OPT koji nemaju kompletnu i nužnu dokumentaciju za opremu koja je već u radu (a nema je ni u Arhivi bivše OPT Agencije), osiguravamo suport kod pribavljanja, izrade ili dopune nedostatne tehničke dokumentacije.

Nadamo se da ćete i Vi prepoznati svu prednost suradnje s našom tvrtkom ZAGREBINSPEKT d.o.o.

Jamčimo Vam bržu, kvalitetniju, te nadasve kompletniju uslugu, zasnovanu na iskustvu i stručnom timu inspektora više različitih specijalizacija. Samostalni inspektori ZAGREBINSPEKTA-a posjeduju veliko radno iskustvo u inspekcijama prema API, ASME, EN, HRN, DIN, JUS…itd. standardima, kao i prema „PED/SPED Direktivama i tehničkim specifikacijama za spremnike, cjevovode i sklopove. Kontinuirano se, unutar tvrtke prate i ažuriraju nove verzije normativnih dokumenata o materijalima za njihovu izradu, osiguranje kvalitete.

Iskusni stručnjak EWE/IWE specijalizacije, kao i dugogodišnje iskustvo u certifikaciji zavarivača i postupaka zavarivanja, ZAGREBINSPEKT-u osigurava status pouzdanog partnera kod odobravanja postupaka popravaka ili sanacija na tlačnoj opremi.

Upitom na adresu e-pošte našeg Odjela „OPT“ (za inspekciju OPREME POD TLAKOM) Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili kod našeg Tehničkog voditelja OPT Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. možete zatražiti naš obrazac Zahtjeva za inspekciju OPT, a koji možete skinuti klikom na link.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na tel.br. +385 1 46 12 940, fax. +385 1 46 13 002 i mob. +385 95 548 93 67

Odlučite li se za suradnju s ZAGREBINSPEKT-om, jamčimo Vam brzu i kvalitetnu uslugu, diljem cijele Hrvatske. Inspekcijski izvještaji izdani od strane ZAGREBINSPEKT-a uvijek su značili više, te su postali sinonim za proizvode i usluge bez naknadnih reklamacija i prikrivenih nedostataka, a time našim korisnicima osiguravamo dodatnu vrijednost, smanjujemo troškove i zastoje, te podižemo i garantiramo pouzdanost. Svim našim korisnicima nudimo ukoliko žele ugovore o održavanju opreme pod tlakom sa svim pripadajućim ispitivanjima i umjeravanjima kao i nabavama nove.

Radujemo se uspješnom početku ili proširenju suradnje sada na području inspekcije i ispitivanja tlačne opreme u radu.

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.

Sugestije

Sve Vaše želje, sugestije i prijedloge te eventualne primjedbe, molimo uputite našoj poslovnoj jedinici koja je pružala usluge.

Zadovoljstvo

Istražujemo Vaše zadovoljstvo našim uslugama (molimo popunite obrazac i proslijedite nam ga)